De voordelen van een personal trainer tijdens de lockdown
03 februari 2021 

De voordelen van een personal trainer tijdens de lockdown

Nu duidelijk is geworden dat we nog minstens een maand in lockdown zitten, hoor ik van velen dat toch écht de moed in de schoenen begint te zakken. Zeker als het gaat om onze gezondheid verliezen we de motivatie om te sporten, gezond te eten en om onze een dagelijkse structuur aan te houden.

Wil je toch blijven werken aan je gezondheid, maar lukt het niet om de motivatie op te blijven brengen omdat de sportscholen dicht zijn, omdat het buiten koud en regenachtig is, of simpelweg omdat je niet meer weet wat je moet doen? Dan kan een personal trainer de uitkomst voor jou zijn!

De 1-op-1 begeleiding van een personal trainer heeft meerdere voordelen, het gaat niet alleen om het sporten, je werkt aan je complete gezondheid. De belangrijkste voordelen heb ik hieronder op een rij gezet. Alle onderstaande voordelen zijn voorbeelden uit de praktijk.

De voordelen van een personal trainer:

  • Je hoeft niet na te denken of je wel of niet gaat sporten

Met je personal trainer sport je minstens één keer per week onder persoonlijke begeleiding. Je maak je altijd een afspraak om te sporten op een moment dat het jou uitkomt. Je hebt dus geen keuzestress over het wel of niet gaan sporten en als je dan gaat, welke training je moet doen. Het enige wat je hoeft te doen is op de afspraak komen en de training volgen.

Alle gedachten over het wel of niet sporten kost veel mentale energie, vaak kies je er daarom voor om niet te gaan met de mogelijke teleurstelling tot gevolg. Met een personal trainer heb je een stok achter de deur om gewoon te gaan. Je elimineert de keuzes en bespaard alleen daarmee al veel energie.

  • Je hebt wekelijks een gevoel van trots en voldoening

Omdat je altijd een stok achter de deur hebt om te sporten zul je nooit de teleurstelling of het schuldgevoel ervaren van het overslaan van een training. Mocht het een keer voorkomen dat je de training afzegt of niet kan volgen, dan zorgt jouw trainer er voor dat je oefeningen krijgt om thuis of op een ander moment te doen. Op deze manier sport je elke week en zul je altijd het trotste en voldane gevoel ervaren wanneer je hebt gesport.

  • Je hebt wekelijks een ‘breek-de-week’ moment

Een wekelijks moment om te trainen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor de geest. Tijdens de trainingen hoef je nergens over na te denken, de stress van het werk of de drukte van thuis kan je allemaal even los laten tijdens de oefeningen. In een training is alle aandacht voor jou en samen met je trainer werk je aan jouw gezondheid, zowel fysiek als mentaal.

Tijdens de lockdown voelt een training zelfs als een uitje!

  • Je hebt altijd passende oefeningen om te werken aan je fysieke en mentale gezondheid

Eén keer in de week sporten is voor velen niet voldoende, wil je echt vooruitgang boeken dan zul je ook zelfstandig nog aan de bak moeten. Met een personal trainer hoef je daar gelukkig ook niet over na te denken. Of je nou traint in de sportschool (wanneer deze weer open zijn) of je traint thuis, jouw trainer zorgt voor een persoonlijk trainingsschema die je altijd kunt doen.

En ook je mentale gezondheid kun je thuis trainen. Ervaar je veel onrust of slaap je slecht, dan kan je met ademhalingsoefeningen of door te stretchen veel bereiken. Wat je ook wilt verbeteren aan je gezondheid, de persoonlijke begeleiding van een trainer gaat je daar in ondersteunen.

  • Je weet precies hoeveel je mag eten zonder schuldgevoel

Het klinkt vaak alsof een personal trainer jou alleen ondersteunt in je trainingen. Integendeel, een personal trainer is ook jouw coach en begeleidt jou in je totale gezondheid. Dat betekent dat je ook voor een persoonlijk voedingsadvies bij je personal trainer terecht kan. 

Net zoals de trainingen en de oefenschema’s is het voedingsadvies volledig afgestemd op jou. Je weet dus altijd wat en hoeveel je kunt eten als je bijvoorbeeld wilt afvallen of meer energie wilt. Heb je moeite om je te houden aan de adviezen, dan kun je altijd je trainer of coach inschakelen!

  • Je hebt wekelijks een moment om je energie (of frustratie) kwijt te kunnen

Naast een moment voor jezelf zijn de wekelijkse 1-op-1 trainingen ook een moment om al je energie of frustratie kwijt te kunnen. Het lichaam is soms als een batterij, je moet het voldoende opladen wil je het beste er uit halen. Gezonde en vooral voldoende voeding is daarvoor essentieel. Maar wanneer je de batterij niet gebruikt en de energie er niet uit kan, daalt de kwaliteit. Ook je lichaam moet af en toe ontladen worden en heeft dus momenten nodig om de energie kwijt te kunnen. 

Zeker als je veel kantoorwerk hebt of veel thuis zit gedurende de lockdown is het goed om een aantal keer per week je energie kwijt te kunnen. Na een stevige training zul je je gegarandeerd prettiger voelen, zowel fysiek (wellicht pas nadat je gedoucht bent) als mentaal.

  • Je werkt wekelijks aan je gezondheid én aan je persoonlijke ontwikkeling

Er wordt wel eens gezegd: “De beste investering die je kunt doen is het investeren in jezelf.” En dat klopt, want wanneer je investeert in je gezondheid – dus wekelijks de tijd neemt om te sporten, gezonde voeding eet en voldoende slaapt en rust – zul je meer uit jezelf kunnen halen. Investeren in je gezondheid een vorm van persoonlijke ontwikkeling.

Hoe meer je jezelf ontwikkeld, op welk gebied van dan ook, hoe meer je uit jezelf kunt halen en hoe gelukkiger je zult zijn. Merk je dat je het lastig vindt om zelfstandig te moeten sporten of zelf uit te zoeken welke voeding goed voor jou is, dan kan een personal trainer jou het beste helpen. Samen met je trainer investeer je elke week in je gezondheid én in je persoonlijke ontwikkeling en zo zorg je er voor dat je elke week het beste uit jezelf haalt.

Wat kan ik als personal trainer voor jou betekenen?

Heb je het idee dat je meer uit jezelf kunt halen, maar vind je het lastig de motivatie op te brengen om zelfstandig te sporten en gezond te eten? Als personal trainer en coach help ik je graag om deze moeilijke periode gezond door te komen en ondersteun ik jou in het creëren van een gezonde leefstijl die je wél kunt volhouden. Want alleen op deze manier kun je elke dag vol energie het beste uit jezelf halen!

Zullen we eens vrijblijvend kennismaken?

Over de schrijver
Ik ben Patrick van der Duin. Ondernemer, student en ex-topsporter. Vanaf mijn achtste jaar heb ik 15 jaar lang mijn droom nagestreefd om profwielrenner te worden en heb van 2013 tot 2018 deze droom mogen leven. Nu begeleid talentvolle wielrenners om ook een succesvolle carriere na te streven. Dat doe ik de meeste complete begeleiding die je kunt vinden, een all-in trainingsbegeleiding inclusief krachttraining, voedingsadvies en mentale coaching.
Reactie plaatsen