Het fundament voor een energiek lichaam, rust in je hoofd en tijd voor leuke dingen
08 november 2021 

Het fundament voor een energiek lichaam, rust in je hoofd en tijd voor leuke dingen

We leven in een tijd waarin je door alle mobiele apparaten de hele dag bereikbaar bent, waarin je aan heel de wereld moet laten zien wat je doet en vooral hoe goed je dit doet. Het lijkt alsof er steeds meer, sneller en beter gedaan moet worden in steeds minder tijd. We verliezen onszelf in deze continue rush, zijn overprikkeld door de digitale wereld en raken zowel fysiek als mentaal steeds meer uitgeput door onze ongezonde leefstijl. Het gevolg: een verslechterende gezondheid.

Gezondheid is het fundament voor alles

Zonder dat je het wellicht door hebt zal je steeds vermoeider opstaan, minder goed met negatieve gedacht en emoties om kunnen gaan waardoor je meer onrust ervaart en daardoor zul je steeds meer tijd nodig hebben voor je werk en houdt je minder tijd over voor leuke dingen. Automatisch ga je compenseren en zul je nog vermoeider opstaan, nog drukker worden en nog minder tijd overhouden.

Wanneer je werkt aan je leefstijl dan ga je een beter gezondheid bouwen. Een goede gezondheid is het fundament en zorgt er voor dat je elke dag vol energie kan werken en leuke dingen kunt doen. Als je energiek bent kun je beter omgaan met (negatieve) gedachten en emoties waardoor je rust in je hoofd creëert. Met rust in je hoofd kun je focussen en met gerichte focus ben je vele malen productiever en zorg je er voor dat je tijd in je agenda kunt maken voor de leuke dingen in je leven, om je dromen waar te maken en je kunt genieten van je sociale leven.

De bouwstenen om het fundament op te bouwen

In Nederland heeft meer dan de helft van de volwassenen overgewicht, in de afgelopen eeuw zijn we gemiddeld 2 uur per nacht minder gaan slapen en zo’n 1,2 miljoen Nederlanders geven aan overspannen te zijn of te kampen met een burn out. Het zijn allemaal gevolgen van een ongezonde leefstijl. We eten te veel, bewegen te weinig, slapen slecht en nemen geen tijd om te ontspannen.

Voeding, beweging, slaap en ontspanning zijn de leefstijlfactoren die functioneren als bouwstenen voor jouw gezondheid. Een balans of onbalans in deze factoren zorgen er voor dat je gezondheid verbeterd of verslechterd. De balans is voor mij anders dan voor jou, het is afhankelijk van jouw levensstijl. Werk je elke dag van 9 tot 5 dan heb je een ander voedingspatroon dan iemand die om 6 uur al op de bouw staat. Zonder Kinderen kan je misschien elke dag naar de sportschool, terwijl het voor iemand met kinderen het wellicht beter is om om de dag te sporten.

De balans afstemmen op jouw leefstijl

Er verschillende manieren om een balans te creëren die leidt tot een betere gezondheid. Daarbij komt dat het ook nog eens per periode in je leven kan veranderen maar de bouwstenen blijven altijd gelijk. Ben je opzoek naar meer energie, rust in je hoofd en tijd voor leuke dingen, ga dan  op zoek naar een voedingspatroon die is afgestemd op jouw energie behoefte en voornamelijk bestaat uit verse en natuurlijke producten. Ga op zoek naar een gestructureerd trainingsprogramma met zowel cardio als krachttraining. Ga op zoek naar een slaapritme waarmee je 7,5 uur daadwerkelijk slaapt en creëert ochtend en avondrituelen die je daarbij helpen. Ga opzoek naar momenten in je drukke agenda waarin je tijd plant voor jezelf en voor belangrijke mensen in jouw leven.

Als je op deze manier kleine stappen in de richting van een gebalanceerde leefstijl, zul je elke dag iets gezonder gaan leven, zul je energie krijgen om elke dag te kunnen doen wat je het liefst wilt, ga je rust in je hoofd krijgen om te focussen op je werk en ga je tijd overhouden voor de leuke dingen in het leven.

In 2022 een energiek lichaam, rustig in je hoofd en tijd voor leuke dingen?

Als gezondheid iets is waaraan jij écht wilt gaan werken, dan heb ik voor 2022 een programma ontwikkeld waarin je een jaar lang begeleidt wordt om een gezondheid te creëren waarmee je energiek gaat zijn, rust gaat ervaren en tijd krijgt voor jezelf. 

Interessant? Schrijf je hieronder vrijblijvend in voor meer informatie!

[[form id=’11435′]]

Over de schrijver
Ik ben Patrick van der Duin. Ondernemer, student en ex-topsporter. Vanaf mijn achtste jaar heb ik 15 jaar lang mijn droom nagestreefd om profwielrenner te worden en heb van 2013 tot 2018 deze droom mogen leven. Nu begeleid talentvolle wielrenners om ook een succesvolle carriere na te streven. Dat doe ik de meeste complete begeleiding die je kunt vinden, een all-in trainingsbegeleiding inclusief krachttraining, voedingsadvies en mentale coaching.
Reactie plaatsen