In 100 dagen meer kracht, mobiliteit en stabiliteit voor een hoger vermogen 

Sportspecifieke krachttrainingstraject voor wielrenners die willen winnen.

Afgestemd op jouw lichaam, type renner en doelstellingen

De trainingen zijn afgestemd op de bewegelijkheid van jouw lichaam en het verbeteren van kracht, mobiliteit en stabiliteit die jij nodig hebt om meer vermogen te leveren en daarmee bij te dragen aan jouw doelstellingen en dus overwinningen.

Maandelijkse 1-op-1 trainingen met schema’s en instructievideo’s

Na een uitgebreide bewegingsanalyse in de eerste training krijg je gedurende het traject elke maand een 1-op-1 krachttraining welke wordt aangevuld met persoonlijke krachtschema en instructievideo’s om zelfstandig verder te trainen.

Toe te passen in ieder zijn trainings- of wedstrijdprogramma

Het doel van krachttraining is om jouw krachtoverdracht op de pedalen te vergroten. Dit doen we door middel van sportspecifieke kracht, mobiliteit en stabiliteitsoefeningen waarvan je geen extreme spierpijn krijgt of in gewicht zal toenomen.

Krachttraining, mobiliteit en stabiliteit voor meer vermogen

Waarschijnlijk weet je net als ik dat krachttraining een belangrijke aanvulling kan zijn op je normale wielertrainingen. Zeker wanneer je koersen wilt winnen kunnen de kleinste details al een verschil maken. Wanneer je krachttraining afstemt op jouw lichaam en daarbij een goede balans zoekt met je wielertrainingen dan kan krachttraining veel meer verschil maken dan enkele details. Maar met welke oefeningen moet je beginnen, doe je alle oefeningen wel zo dat het je een betere wielrenner maakt en hoe kan je het gehele seizoen je kracht op peil houden zonder dat het je je lichaam te veel belast?

Dat zijn de uitdagingen van krachttraining. In de afgelopen 10 jaar heb ik altijd krachttraining gecombineerd met mijn wielertraining en dat heeft mij veel opgeleverd. Het heeft er voor gezorgd dat ik explosiever werd ik mijn sprints, ik zat stabieler op fiets en tijdens blessures versnelde krachttraining het herstelproces. Toch zie ik dat weinig wielrenners krachttraining in hun trainingsschema inpassen en als ze het al doen, dan doen ze vaak niet het juiste. Wielertrainers kunnen van een heel goed trainingsschema maken, maar op het gebied van krachttraining ontbreekt veel kennis. Gelukkig kan ik je daarmee helpen.

 In mijn krachttrainingstraject speciaal voor wielrenners ga ik je 100 dagen trainen en ga je er achterkomen waar jij de meeste verbetering kan halen qua kracht, mobiliteit en stabiliteit. Ik ga je ook leren wat de beste oefeningen zijn in de verschillende fases van het wielerseizoen en hoe je krachttraining het beste kan combineren met trainingen en wedstrijden. Dit alles doen we met een maandelijkse 1-op-1 krachttraining in combinatie met een maandelijks trainingsschema en trainingsvideo's waarmee je zelf aan de slag kunt.


We starten altijd met een testtraining inclusief bewegingsanalyse om je kracht, mobiliteit en stabiliteit te testen.

Interessant? Plan hieronder een vrijblijvende testtraining.

Danny van der Tuuk

Kern Pharma Procyclingteam

Na enkele trainingen al meer kracht en stabiliteit op fiets

In de eerste training kwamen we er achter dat mijn mobiliteit in de heupen beperkt is en met een kleine aanpassing in de houding kon ik dieper squaten en mijn beenspieren volledig benutten. Na een paar trainingen voelde ik daardoor al meer stabiliteit en kracht tijdens mijn trainingsritten.

Zo werkt het 100 dagen trainingstraject 

1. Testtraining inclusief bewegingsanalyse

2. Maandelijkse (4x) krachttraining op locatie

3. Zelfstandig trainen met schema’s en video’s

€ 400,-
Tot 1 januari €200,-

Sportspecifieke krachttraining voor wielrenners
100 dagen trainingstraject

 • Gratis testtraining incl. bewegingsanalyse
 • Krachttraining onder persoonlijke begeleiding (4x)
 • Krachttrainingsschema inclusief instructievideo’s (4x)
 • Trainingen worden gegeven in het Fitnesscentrum Roden


Alle trainingen zijn afgestemd op jouw lichaam en de periode van het wielerseizoen. Het traject heeft als doel om jou door middel van functionele krachttraining beter te maken zodat je koersen kunt winnen. Je wordt begeleid door een gediplomeerde trainer met 20 jaar ervaring in de wielersport en 10 jaar bewezen resultaten met krachttraining. Elk traject start met een testtraining en uitgebreide bewegingsanalyse.

 • Sil Faber

  Na de testtraining kwamen we erachter dat mijn hamstrings erg gespannen waren waardoor ik niet maximaal mijn kracht kwijt kon. Met kracht en rekoefeningen is nu veel beter en zit ik makkelijker op fiets!

  Wielrenner Coca Cola Cyclingteam
  Mees Pruis
  Ik deed thuis maar wat oefeningen maar na dit trainingstraject wist ik precies wat goed was voor mijn lichaam en ik voelde direct meer kracht in mijn sprints. Ook mijn knie klachten losten langzaam op.
  Wielrenner NWVG 
  Jesse Verhoeff

  De inzichten uit mijn bewegingsanalyse waren een eye-opener. Met de kleine verbeteringen die ik moet doen en de oefeningen die daar bij passen ga ik sowieso mijn vermogen op de pedalen verhogen.

  Amateur wielrenner