Wil je écht het beste uit jezelf halen? Kijk de leefstijl af bij topsporters!
20 juli 2021 

Wil je écht het beste uit jezelf halen? Kijk de leefstijl af bij topsporters!

Komende weken staat de sportwereld in het teken van de Olympische Spelen, ruim twee en halve week wordt er gestreden om die felbegeerde medailles. De sporters bereiden zich maanden tot zelfs jaren voor op die ene dag en zijn volledig gefocust op het leveren van maximale prestaties. In laatste jaren, maanden en weken is hun volledige leefstijl gericht om het ultieme doel te halen. Heb je er wel eens over nagedacht wat jij allemaal kan waarmaken als je je leefstijl afstemt op je persoonlijke doelen?

Een helder doel, gerichte leefstijl en focus

Wanneer jij in je leven iets wilt waarmaken, dan kan je ontzettend veel leren van het topsport leven. Wat vooral opvalt is dat sporters bijna alles in hun leefstijl afstemmen op dat ene doel (en dat doel is glashelder). Ze zijn bezig met hun voeding, zorgen voor een goede verhouding tussen training en rust en ze houden regelmatige structuren aan zoals op vaste tijden opstaan en slapengaan. Maar wat misschien nog wel belangrijker is in de leefstijl van topsporters, is dat ze zich niet laten afleiden door verjaardagen, etentjes of andere zaken die de structuur en regelmaat kunnen verstoren. 

De leefstijl van een topsporter kan het verschil maken tussen winst en verlies. En ook als je niet naar de Olympische Spelen gaat kan je leefstijl het verschil maken tussen het wel of niet behalen van je doelen. Of je nu wilt afvallen zodat je lekkerder in je vel zit, of je wilt meer energie om fulltime aan je onderneming kunnen werken, jouw leefstijl speelt een essentiële rol in het uiteindelijke succes.

Niet te streng, maar wel balans

Wees nu niet bang dat je dag in, dag uit moet trainen, nooit meer wat lekkers mag eten en drinken of dat je elke dag om 21:00 uur in je bed moet liggen. Je hoeft niet een extreem strenge leefstijl aan te houden om het beste uit jezelf te kunnen halen, met name een gezonde balans in je voedingsinname, voldoende beweging en regelmaat in je dag en nacht ritme zullen de belangrijkste bijdragen leveren.

Heb jij jezelf ook scherpe doelen gesteld en wil je écht het beste uit jezelf halen om deze doelen waar te maken? Zorg dan voor een optimale leefstijl zoals beschreven, zodat je net als topsporters elke dag maximaal kunt presteren om je doelen waar te maken! 

Vind je het lastig om zelfstandig je leefstijl te verbeteren, gezond te eten of voldoende te sporten? Of lukt het niet om een messcherpe focus te houden? Als personal trainer en ex-topsporter kan ik je daar volledig in ondersteunen. Ik help jou naar een optimale leefstijl die je makkelijk vol kan houden zodat jij écht het beste uit jezelf kan halen en je doelen daadwerkelijk kunt waarmaken. 

Topsporters hebben altijd een trainer! Kijk eens wat ik voor jou kan betekenen: Personal Training

Over de schrijver
Ik ben Patrick van der Duin. Ondernemer, student en ex-topsporter. Vanaf mijn achtste jaar heb ik 15 jaar lang mijn droom nagestreefd om profwielrenner te worden en heb van 2013 tot 2018 deze droom mogen leven. Nu begeleid talentvolle wielrenners om ook een succesvolle carriere na te streven. Dat doe ik de meeste complete begeleiding die je kunt vinden, een all-in trainingsbegeleiding inclusief krachttraining, voedingsadvies en mentale coaching.
Reactie plaatsen